Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин потвърди, че САЩ разполага

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин потвърди, че САЩ разполага
Коментари Харесай

Лойд Остин потвърди, че севернокорейските войници вече са в Русия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин удостовери, че Съединени американски щати разполага с доказателства за наличието на военнослужещи от Северна Корея в Русия, цитира думите му БиБиСи.

По-рано южнокорейските разследващи служби разгласиха сателитни изображения, които съгласно тях потвърждават, че севернокорейските войски към този момент са пристигнали в съветски елементи в Далечния изток и скоро може да бъдат изпратени във войната в Украйна. 

Шефът на Пентагона акцентира, че не разполага с информация какви задания са предвидени за севернокорейските военни.

" Има доказателства, че военнослужещи от Северна Корея са в Русия ", сподели Остин пред кореспонденти по време на посещаване в Рим (цитиран от Ройтерс). - Какво тъкмо вършат там? Това още не е ясно. Трябва да разберем всичко това. "

По-рано американският вестник Уолстрийт джърнъл заяви, че Москва и Пекин са се договорили да изпратят към 1 000 севернокорейски военнослужещи в Русия, които ще придобият опит от същинска война на руско-украинския фронт.

Според изданието, военните от КНДР са надалеч от фронтовата линия и получават информация за логистиката, тактиката и воденето на модерна война с дронове.

Официални лица към момента не са коментирали отчета на Уолстрийт джърнъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР